4 safety tips vanuit New York !

Wat kan New York ons leren over veiligheid ? Ik was er vorige maand samen met mijn broertje, eventjes geen werk maar puur pleasure. Maar natuurlijk heb ik ook even rondgekeken wat New York allemaal heeft op safety gebied en welke safety tips daar op straat liggen. Dit is wat mij opviel tijdens onze wandelingen in New York.

Safety Tip 1# Sprinklers

Al wandelend door de straten van New York viel mij op dat bijna elk gebouw in New York beschikt over sprinklers. Het zijn natuurlijk hoge gebouwen en de risico’s zijn groot. Het sprinkler systeem is wel anders dan bij ons denk ik want je ziet aan de buitenkant van (bijna) elk gebouw namelijk sprinkler aansluitingen zitten. Zegt de sprinkler je niks ? Bekijk dan de video ‘zo werkt een sprinkler’

Safety Tip 2# Zelfredzaamheid

Er is zoveel verkeer zowel auto’s als voetgangers en toch gaat het allemaal goed. Niet iedereen wacht op een wit (groen) stoplicht en steekt gewoon over. Er wordt ook veel getoeterd, bijna een chaos zou ik zeggen. Maar juist deze chaos zorgt ervoor dat iedereen beter oplet, meer zelfredzaam is. Ik heb in de 6 dagen dat ik er was geen (bijna) ongeluk gezien. Lijkt me een mooie safety tip voor 2017, minder regels en meer zelfredzaamheid onder de mensen zelf.

Safety Tip 3# Veiligheid leuk maken

Een vraag waar ik vaak mee bezig ben, hoe maak je veiligheid leuk. Tijdens onze vlucht naar New York krijgen wij natuurlijk de bekende veiligheidsinstructies in het vliegtuig maar United Airlines heeft op een fantastische manier de saaie instructies omgezet naar een superleuk filmpje die veiligheid leuk maakt en dus zorgt dat je oplet. Check het filmpje hieronder:

Safety Tip 4# Trots op de brandweer

Wat mij ook opviel was het verschil waarmee de New Yorkers omgaan met hun brandweer (en politie) mannen/vrouwen. Zij zijn trots op de brandweer in New York, de FDNY heeft nog gezag en krijgt respect. Dat is in Nederland wel anders, hier gooien wij vuurwerk naar hulpverleners terwijl zij hun werk doen of maken de politie belachelijk op YouTube. Natuurlijk heeft dat ook te maken met de aanslagen van 9/11. Ons bezoek aan het 9/11 memorial heeft een diepe indruk achter gelaten.

Plaats een reactie