Asynchroon lesgeven. De toekomst van BHV?

“Never waste a good crisis”, de quote van Winston Churchill is weer actueel. Door de coronacrisis wordt iedereen gedwongen om creatief te kijken naar zaken die in het dagelijkse leven opeens niet meer kunnen. Dat biedt ook kansen. Voor de crisis waren wij al bezig met de vraag waar BHV over 10 jaar staat. Blijven we trainen op deze manier? En hoe actueel blijft BHV in de toekomst? Door alle beperkende maatregelen zijn we hier realtime mee bezig. Het resultaat? Wat vroeger onmogelijk werd geacht, wordt nu uitgevoerd: onderwijs op afstand met 1 op 1 competentietoetsing.

Ons nieuwe concept is meer dan e-learning. Langzaam maar zeker wordt een raamwerk duidelijk wat betreft mogelijke werkwijzes. De BHV training bestond voorheen alleen uit een synchroon deel (de groepspratijkles) en een niet interactief asynschroon deel (het lesboek). Nu kunnen wij veel meer bieden aan onze cursisten.

De toekomst van BHV
De toekomst van BHV

We zorgen voor interactie door te werken met opdrachten en door cursisten online te voorzien van begeleiding en feedback. Dat maakt de Digital Classroom leerrijk en motiverend en tegelijkertijd uitdagend en verbindend.

Op deze manier is een cursus BHV geen jaarlijks terugkerende dag maar een learning journey die continue doorgaat. Hierdoor zakt de kennis minder snel weg en blijven de bedrijfshulpverleners met minder studiedruk op niveau.

Wil je meer weten over de unieke Thuis Competentie Box of de Digital Classroom? Neem dan contact met ons op.

Plaats een reactie