Antes Groep

Project: BHV beleidsplan | Branche: scholen | Klant: Antes Groep

BHV beleidsplan Antes Groep

Opdrachtgever

Antes Groep biedt zorgondernemingen een gemeenschappelijk vertrekpunt op het gebied van verslavingspsychiatrie, psychiatrie en mentale gezondheid.

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Aan het woord

Paul Takken, Coördinator Bedrijfshulpverlening, Milieu & Veiligheid.

Wanneer kwam u voor het eerst met AAS Veiligheid in contact?

“Een aantal jaar geleden volgde ik de cursus Hoofd BHV bij AAS Veiligheid. Albert kwam hier toen zelf langs en merkte op dat we geen functioneel BHV beleidsplan hadden. Een terechte constatering! We hebben hem toen de opdracht gegeven om een compleet beleidsplan BHV op te stellen. Die opdracht heeft hij met verve uitgevoerd.”

“Elke locatie werd apart geïnventariseerd: maatwerk dus!”

Vertel…

“AAS Veiligheid heeft alle BHV-trainingen op locatie gegeven, ondanks het feit dat we meerdere locaties hebben. Hierdoor werd élke locatie apart geïnventariseerd, en kregen alle medewerkers een passende uitleg over hoe ze op hun eigen locatie bij noodgevallen dienen te handelen. Maatwerk dus!”

Of gewoon goede service?

“Zo gewoon is dat niet. Je merkt aan alles dat Albert zijn vak op een frisse manier benadert. Zo heeft hij ons niet alleen aan een beleidsplan geholpen, maar vooral iedereen écht bewust gemaakt van het belang van een veilige werkomgeving. En dat op een heel toegankelijke manier. Daarmee is zijn werkwijze doelgericht en vermakelijk tegelijk.”

“De herkenbaarheid onder de deelnemers was heel groot”

Kunt u daar een voorbeeld van geven?

“Voor één van onze locaties heeft AAS Veiligheid een instructiefilm gemaakt. Daarin kregen de cursisten op een aansprekende manier uitleg over hoe ze bij brand moeten handelen. En die video gaf uitleg voor die ene specifieke locatie! Daardoor was de herkenbaarheid onder de deelnemers heel groot. Die medewerkers weten nu heel precies wat ze in hun eigen werkomgeving moeten doen wanneer er brand uitbreekt.”

Voor welke andere werkzaamheden schakelt u AAS Veiligheid in?

“Op korte termijn willen we ook instructiefilms laten maken voor een aantal van onze andere locaties. Maar behalve voor ontruimingsoefeningen schakelen we Albert en zijn collega’s ook graag in voor advies. AAS Veiligheid helpt ons niet alleen aan het verplichte papiertje, maar brengt onze organisatie ook echt verder.”