Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg is een belangrijk thema. Maar vaak ook behoorlijk gecompliceerd! De kwetsbaarheid van de patiënten en de soms complexe inrichtingen van zorginstellingen vragen om een aanpak op maat. AAS Veiligheid is hierin gespecialiseerd.

We geloven sowieso niet in een standaard benadering. Maar al helemáál niet als het om brandveiligheid in de zorg draait. Daarvoor is de omgeving veel te precair.

Het is onze missie om zorginstellingen veilig én veiligheidsbewust te maken. Dat doen we door de risico’s goed in kaart te brengen, daar een advies op maat voor te formuleren, en dat vervolgens pragmatisch uit te voeren. En uiteraard houden we daarbij rekening met de eisen die de overheid en zorgverzekeraars stellen. Maar boven alles blijven we pragmatisch!

Brandveiligheid in de zorg: specifiek

Daarbij spelen we in op de specifieke aandachtspunten die brandveiligheid in de zorg nu eenmaal met zich meebrengt. Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor mensen die niet mobiel zijn? Hoe gaan we om met situaties tijdens nachtdienst? En wat te doen bij meerdere locaties en teams? Allemaal vragen die specifiek voor de zorg zijn.

Wat heeft in welke situatie prioriteit? Daar gaat het om! Door daar op te focussen, werken we niet alleen aan een goed ‘plan’, maar ook aan een groter veiligheidsbewustzijn.

Aanbod

We hebben zorginstellingen het volgende te bieden:

Brandveiligheid training > Op maat en nog leuk ook!

Brandveiligheid advies > Relevant en praktisch toepasbaar

Ziet u (brand)veiligheid in een breder kader? Dan zijn we u ook graag van dienst met:

BHV-training > BHV in company

BHV-advies > Van visie naar plan

Bedrijfsnoodplan > BHV-plan in drie stappen

Ontruimingsplan > Wie, wat, waar, wanneer

Meer weten?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We vertellen u er graag meer over. Grote kans dat u dan anders tegen brandveiligheid aan gaat kijken! En laat dan die brandveiligheid inspectie of brandveiligheidscontrole maar komen…

Contact opnemen

“De herkenbaarheid onder de deelnemers was heel groot.”

Paul Takken, Antes Groep