Brandveiligheid op school

Brandveiligheid op school is een lastig thema. Het gaat immers om een kwetsbare doelgroep en (vaak) om meerdere locaties. Dat zijn uitdagende variabelen wanneer het gaat over brandveiligheid. Scholen vragen dan ook om een speciale aanpak. AAS Veiligheid is hierin gespecialiseerd.

Wie ons een beetje kent, weet dat we nooit kiezen voor de standaard benadering. Dat is helemáál het geval wanneer het om brandveiligheid op school gaat. Daarvoor staat er veel te veel op het spel.

Wij zien het als onze missie om scholen veilig én veiligheidsbewust te maken. Dat doen we bij voorkeur met een integrale aanpak. Eerst brengen we de risico’s in kaart, vervolgens geven we daar advies over, en ten slotte voeren we dat pragmatisch uit. Daarbij hanteren we de eisen van overheid en zorgverzekeraars uiteraard als uitgangspunt. Maar we blijven boven alles pragmatisch!

Brandveiligheid scholen: specifiek

In dat traject besteden we veel aandacht aan de specifieke aandachtspunten die brandveiligheid op school nu eenmaal met zich meebrengt. Hoe helpen we de jongste leerlingen bijvoorbeeld? Welke rol speelt het onderwijzend personeel? En hoe informeren we de ouders? Allemaal zaken die specifiek op school spelen.

Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen weet wat hij of zij in een bepaalde situatie moet doen. Door daar op te focussen, werken we niet alleen aan een goed ‘plan’, maar ook aan een groter veiligheidsbewustzijn.

Aanbod

We hebben scholen het volgende te bieden:

Brandveiligheid training > Op maat en nog leuk ook!

Brandveiligheid advies > Relevant en praktisch toepasbaar

Ziet u (brand)veiligheid in een breder kader? Dan zijn we u ook graag van dienst met:

BHV-training > BHV in company

BHV-advies > Van visie naar plan

Bedrijfsnoodplan > BHV-plan in drie stappen

Ontruimingsplan > Wie, wat, waar, wanneer

Meer weten?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We vertellen u er graag meer over. Grote kans dat u dan anders tegen brandveiligheid aan gaat kijken! En laat dan die brandveiligheid inspectie of brandveiligheidscontrole maar komen…

Contact opnemen

“De herkenbaarheid onder de deelnemers was heel groot.”

Paul Takken, Antes Groep