IKK eis Kinder-EHBO bij kinderopvangcentra

Per 1 januari 2018 Nieuwe eis Kinder-EHBO

De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (Wet IKK) is door de Eerste en Tweede Kamer definitief aangenomen. Dit betekent een aantal veranderingen voor de kinderopvang en peuterspeelzalen. De maatregel voor Kinder-EHBO is al duidelijk en AAS veiligheid kan je daarbij helpen.

Vanaf 1 januari 2018 geldt de eis dat op iedere kinderopvanglocatie tijdens openingsuren altijd minimaal één volwassene aanwezig dient te zijn die beschikt over een geldig en geregistreerd Kinder-EHBO certificaat.

AAS Veiligheid werkt samen met het Rode Kruis. Het certificaat Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis is door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangewezen als één van de geregistreerde certificaten binnen de Regeling Wet Kinderopvang.

We kunnen de huidige BHV’ers omscholen met het certificaat Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen zodat zij voldoen aan de eisen van de Wet IKK. Nieuwe medewerkers kunnen wij de volledige BHV aanbieden inclusief het certificaat Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen. AAS veiligheid is één van de weinige organisatoren bij Het Nederlandse Rode Kruis die deze volledige BHV opleiding- en herhaling mag verzorgen.

De trainingen zijn zowel klassikaal als blended (online en klassikaal) te volgen.

Bel ons 085 – 401 5714 of mail ons om te kijken wat AAS Veiligheid kan betekenen binnen jullie kinderopvang of peuterspeelzaal.

 

Plaats een reactie