RVKO

Project: brandveiligheidscursussen | Branche: scholen | Klant: RVKO

cursussen RVKO

Opdrachtgever

De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO) staat al meer dan 140 jaar voor hoogstaand en eigentijds onderwijs. De RVKO heeft meer dan 60 scholen voor Katholiek onderwijs in Rotterdam en de randgemeenten.

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Aan het woord

Brigitte Holland, Stafmanager Facilitaire Zaken.

Wat heeft AAS Veiligheid voor uw organisatie betekend?

“AAS Veiligheid heeft voor ons brandveiligheidscursussen, ontruimingsoefeningen en EHBO-cursussen verzorgd, zowel in de praktijk als via e-learning. Omdat we met ruim 80 schoolgebouwen een grote organisatie zijn, had dat nogal wat voeten in de aarde. Het maatwerkaspect was dus erg belangrijk. Niet alleen train je in korte tijd per locatie alle leerkrachten, ook moet de EHBO toegespitst zijn op leerlingen.”

“Dat is het mooie: het ontwikkelen stopt nooit”

Dat klinkt als een hele onderneming…

“Dat was het ook, maar daar staan we voor. Van tevoren hebben we met een werkgroep gekeken waar we ons beleid op wilden aanpassen. Bijvoorbeeld ten aanzien van het aantal BHV’ers per schoolgebouw: eerst hadden we één BHV’er per school, maar we wilden er twee tot drie. Na de aanpassingen zijn we op zoek gegaan naar een geschikte partner en kwamen uit bij AAS Veiligheid. Ze hebben gekeken wat onze vraag was en hebben de ontruimingsoefeningen en cursussen verbeterd op de punten die wij aangaven. En deze verfijning loopt continu door. Dat is het mooie van hun aanpak: het ontwikkelen stopt nooit. Daardoor wordt de kwaliteit steeds beter en blijft het tussen de oren. Inmiddels zijn we aan het kijken hoe we een vervolgcursus nog verder kunnen verbeteren.”

Het vereist dus ook van jullie de nodige inspanningen?

“Inderdaad, maar dat gaat heel prettig. Wij zijn een grote organisatie, maar houden de samenwerking met AAS Veiligheid klein: ik ben het aanspreekpunt voor Albert, en hij voor mij. Zo gaat het schakelen snel, bijvoorbeeld bij de terugkoppeling na een oefening waarbij onderdelen verbeterd kunnen worden.”

“Net als wij wil AAS Veiligheid blijven innoveren”

Maar geeft dat geen onrust: die continue verbetering?

“Nee, zeker niet. Sterker nog: dat zoeken we juist. Net als wij, wil AAS Veiligheid blijven innoveren: ze luisteren in het veld wat er van hen verwacht wordt, analyseren alles wat we samen doen, en kijken vervolgens weer vooruit: hoe kan het nóg beter. Gecombineerd met het maatwerk dat ze bieden en de persoonlijke band die ik met ze heb, heeft dat geleid tot een samenwerking die we wat mij betreft nog lang aanhouden.”