Theater Amsterdam

Project: BHV cursussen | Branche: theater | Klant: Theater Amsterdam

cursussen THEATER AMSTERDAM

Opdrachtgever

Theater Amsterdam is een nieuw theater (2014). Het biedt unieke mogelijkheden voor grote decors, moderne theatertechnieken en voorstellingen die gedurende langere tijd worden vertoond, zoals ‘Anne’ en ‘Sky’.

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Aan het woord

Jiska Jacobs, Operationeel Manager.

Wanneer kwam u voor het eerst met Aas Veiligheid in contact?

“Ik heb vroeger al met AAS Veiligheid gewerkt. Dus toen ik in 2014 bij Theater Amsterdam begon, heb ik weer contact met ze opgenomen. Ik vind het erg prettig samen te werken met partijen van wie ik weet dat ze kwaliteit leveren.”

Wat betekent AAS Veiligheid voor Theater Amsterdam?

“Ze verzorgen voor ons de BHV. Je kan je voorstellen: BHV in een theater vergt een heel andere aanpak dan bij andere bedrijven. In onze grote zaal is plaats voor 1100 mensen, en daar kan van alles gebeuren. Als er iemand onwel wordt – op welke manier dan ook – moet je op alles voorbereid zijn. En in zo’n zaal is het niet makkelijk werken: het is er donker, de stoelen staan dicht bij elkaar en er staan enorm veel mensen om je heen.”

“BHV in een theater vergt een ander aanpak”

Hoe speelde AAS Veiligheid daar dan op in?

“Ze boden maatwerk. We hebben een grote groep medewerkers die we inhuren, en die dus niet op de loonlijst staan. AAS Veiligheid heeft hen de basis van brandveiligheid en EHBO bijgebracht. Ze hadden daarvoor een acteur ingehuurd die voor slachtoffer speelde, en hebben onze medewerkers op die manier getraind op alle dingen die fout kunnen gaan tijdens een voorstelling: een gast die van de trap valt, iemand die flauwvalt, de hele zaal die ontruimd moet worden… en ga zo maar door. De combinatie van het maatwerk en het oefenen op locatie heeft ervoor gezorgd dat onze medewerkers weten wat ze te wachten staat.”

Vooral duidelijkheid dus?

“Ja, precies. En dat geeft zelfvertrouwen. Je kan je wel voorstellen dat er hier veel mensen op je vingers kijken wanneer er iets in de zaal gebeurt. De training zorgt ervoor dat de medewerkers niet in paniek raken en precies weten hoe te handelen als iemand onwel wordt. Een goede investering dus, want je leert het meeste door het gewoon te doen in de praktijk.”

“Je leert het meeste door het te doen in de praktijk”

Komt het vaak voor, een ongeval?

“Gelukkig niet. Er gaan wel eens maanden voorbij zonder incident, tot plots – en dat zul je altijd zien – je in één week twee keer met iets te maken krijgt. Dat is ook de reden waarom we de training voor EHBO en brandveiligheid regelmatig herhalen. Dat moet ook wel, want kennis blijft niet altijd hangen. Door de cursus regelmatig te herhalen, wordt de kennis van onze medewerkers alleen maar verbeterd!”